Mandeltårta med smörkräm

En vacker påsktårta på bottnar av sötmandelmjöl med smörkräm. Toppa med godisägg och mandelspån!

Tillagningstid: 1 minuter
8 bitar

Du behöver

Bottnar

200 g sötmandelmjöl
3,5 dl florsocker siktat
6 st äggvitor

Smörkräm

6 st äggulor
1,5 dl vispgrädde
2 dl socker
250 g osaltat smör rumsvarmt

Garnering

100 g rostade mandelspån
florsocker
chokladägg

Gör så här

1

Bottnar Sätt ugnen på 150 grader. Rita två rundlar, 18 cm i diameter, på var sitt bakplåtspapper. Blanda hälften av mandelmjölet och hälften av florsockret. Vispa tre äggvitor till fast skum. Vänd ner mandelsockermjölet och fortsätt vända försiktigt tills allt blandats, använd slickepott. Fördela smeten på rundlarna och bred ut i ett jämnt lager. 

2

Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Stjälp upp bottnarna på bakplåtspapper. Dra av papperet som de gräddats på. Låt kallna. Gör två bottnar till på samma sätt som ovan. Låt kallna.

3

Smörkräm Blanda äggulor, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Sjud under oavbruten vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka. Täck över och låt kallna.

4

Lägg smöret i en bunke. Vispa med elvisp cirka en minut. Häll i äggulekrämen och vispa ihop till en slät kräm. Bred krämen på bottnarna och lägg ihop dem på ett fat. Bred ett lager kräm ovanpå och runt tårtan. 

5

Garnering Täck tårtan med mandelspån. Sikta över florsocker och toppa med godisägg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top