Lammköttbullar i libabröd

Du behöver 250 g lammfärs 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1-2 msk finhackad koriander 1-2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk kallt vatten 3 msk...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g lammfärs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 msk finhackad koriander
  • 1-2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk kallt vatten
  • 3 msk rapsolja

Hummus

1 st burk kikärter, 400 g
1-2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk tahini
0,5 tsk spiskummin malen
0,5 tsk koriander malen
3 msk olivolja
2-3 msk vatten eller mjölk (vid behov)
salt

Servering och garnering

1 st libabröd klippt i snibbar
flingsalt
hackad koriander
korianderkvistar
citronklyftor

Gör så här

1

Blanda färs, salt och peppar i en bunke. Blanda i koriander, vitlök och vatten. 

2

Forma färsen till små bullar med sköljda händer och lägg dem på ett sköljt fat. Bryn bullarna runtom i oljan i två omgångar cirka 3 minuter. Efterstek under lock 5–10 minuter.

3

Hummus Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Mixa kikärtor, vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander och olja. Rör i mjölk eller vatten om hummusen blir för tjock. Smaka av med salt. 

4

Servera köttbullar och hummus med varma libabröd. Garnera med flingsalt. Toppa hummusen med hackad koriander och köttbullarna med korianderkvistar. Servera med citronklyftor vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top