Laxtacos med tillbehör

Du behöver 600-800 g laxfilé utan skinn salt, peppar Fiskmarinad 1 dl olivolja 0,5 tsk chilipulver 1 tsk oregano 1 tsk spiskummin 1 st jalapeño...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600-800 g laxfilé utan skinn
  • salt, peppar

Fiskmarinad

1 dl olivolja
0,5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 st jalapeño skivad

Picklad lök

2 st rödlökar
1 st jalapeño
1,5 dl äppelcidervinäger
1 msk limesaft
1 tsk flingsalt

Coleslaw

0,5 st spetskål ca 500g
2-3 st salladslökar
2 msk majonnäs
1 krm tabasco

Pico de gallo

3-4 st minipaprika i olika färger
1 st rödlök
1 st tomat
0,5 st gurka
2 msk rödvinsvinäger
1 st vitlöksklyfta pressad
1 näve koriander

Tacosås

1,5 dl smetana
1,5 dl majonnäs
2 tsk limesaft
1 st lime finstrimlat skal
2 pkt tortillabröd till servering

Gör så här

1

Skär laxen i kuber. Salta och peppra. Blanda marinaden, vänd i laxen, kyl i 1 timme. 

2

Picklad lök Skala löken, skiva lök och jalapeño. Koka upp vinäger, limesaft och salt i en kastrull. Ta det av värmen, blanda i lök och jalapeño. Låt kallna.

3

Coleslaw Finstrimla kål och salladslök. Blanda majonnäs, tabasco, kål och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

4

Pico de gallo Kärna ur paprikan,  skala löken. Finhacka paprika, lök, tomat och gurka. Blanda. Smaka av med vinäger, vitlök och salt. Toppa med koriander.

5

Tacosås Blanda smetana, majonnäs, limesaft och -skal. Smaka av med salt.

6

Stek laxen hälften i taget i het stekpanna 3–5 minuter tills den är precis genomstekt. Servera i tortilla med tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top