Du behöver
- 600-800 g laxfilé utan skinn
- salt, peppar
Fiskmarinad
1 dl olivolja
0,5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 st jalapeño skivad
Picklad lök
2 st rödlökar
1 st jalapeño
1,5 dl äppelcidervinäger
1 msk limesaft
1 tsk flingsalt
Coleslaw
0,5 st spetskål ca 500g
2-3 st salladslökar
2 msk majonnäs
1 krm tabasco
Pico de gallo
3-4 st minipaprika i olika färger
1 st rödlök
1 st tomat
0,5 st gurka
2 msk rödvinsvinäger
1 st vitlöksklyfta pressad
1 näve koriander
Tacosås
1,5 dl smetana
1,5 dl majonnäs
2 tsk limesaft
1 st lime finstrimlat skal
2 pkt tortillabröd till servering
Gör så här
Skär laxen i kuber. Salta och peppra. Blanda marinaden, vänd i laxen, kyl i 1 timme.
Picklad lök Skala löken, skiva lök och jalapeño. Koka upp vinäger, limesaft och salt i en kastrull. Ta det av värmen, blanda i lök och jalapeño. Låt kallna.
Coleslaw Finstrimla kål och salladslök. Blanda majonnäs, tabasco, kål och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Pico de gallo Kärna ur paprikan, skala löken. Finhacka paprika, lök, tomat och gurka. Blanda. Smaka av med vinäger, vitlök och salt. Toppa med koriander.
Tacosås Blanda smetana, majonnäs, limesaft och -skal. Smaka av med salt.
Stek laxen hälften i taget i het stekpanna 3–5 minuter tills den är precis genomstekt. Servera i tortilla med tillbehör.