Inkokt rödingfilé med löjrom

Du behöver 500 g rödingfilé 1,5 dl rättika 2 dl socker 4 dl vatten 1 msk salt Citronkräm 1 dl crème fraîche 0,5 dl citron...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödingfilé
  • 1,5 dl rättika
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1 msk salt

Citronkräm

1 dl crème fraîche
0,5 dl citron yttersta finrivna skalet
1 tsk flytande honung
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar

Till servering

0,5 dl gurka
1 st grönt äpple
80 g löjrom fryst, tinad
25 g vattenkrasse eller en näve mâchesallad
dillvippor

Gör så här

1

Skölj och putsa fisken, skär sedan varje filé i 2–3 bitar (beroende på filéernas storlek). Lägg bitarna i en form med kanter. Koka ihop ättika, socker, vatten och salt i några minuter. Häll den varma lag­en över fiskbitarna, täck med plast, låt svalna i lagen och ställ sedan in formen i kylen. 

2

Citronkräm Vispa eller mixa ihop ingredienserna till citronkrämen, så att den blir fast. Häll gärna i spritspåse. 

3

Skala gurkan. Skär den i kvartar på längden och skär bort kärnorna. Tärna resten fint. Skala äpplet, skär bort kärnhuset och tärna resten fint. 

4

Låt fiskbitarna rinna av och lägg upp dem på tallrikar. Strö gurka och äpple kring fisken och klicka eller spritsa ut citronkräm och löjrom. Avsluta med att strö över lite vattenkrasse och några fina dillvippor. 

5

Tips:  Det går också bra med mind­re bitar laxfilé utan skinn.


Kommentar:
Så här kan du förbereda: 1. Gör fisken dagen innan. Förvara väl inplastad i kyl. 2. Lägg löjrommen i kylen att tina dagen innan. 3. Fixa citronkrämen dagen innan. Förvara i spritspåse.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top