Du behöver
- 3 st schalottenlök små, klyftade
- 2 st kycklingbröstfiléer
- 100 g glasnudlar
- 2,5 dl kokosgrädde
- 2,5 msk fisksås
- 2 tsk palmsocker alt råsocker
- 2 dl plockade örter t ex dill, sweet basil/thaibasilika, vattenkrasse, koriander
- 2-4 st thaichili
- 0,5 dl salta rostade jordnötter hackade
- 1 st lime pressad saft
- salt
Gör så här
Koka upp schalottenlöken i saltat vatten i en kastrull.
Lägg i kycklingfiléerna och sjud cirka 20 minuter, tills de är genomkokta.
Låt svalna. Riv sönder i bitar.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj av i kallt vatten och låt rinna av i sil.
Vispa ihop kokosgrädde, fisksås och socker till en dressing.
Varva nudlar, kyckling, dressing, örter, chili och jordnötter på ett fat.
Tillsätt limesaft och toppa med det som finns kvar av dressingen.