Du behöver
- 700 g räkor skalade
- 300 g risnudlar
- 0,5 dl fisksås
- 3 msk tamarindpasta
- 3 msk ostronsås
- 2 msk palmsocker alt råsocker
- 2 msk räkor torkade, hackade
- 1 dl vatten
- 4 st schalottenlökar små, finhackade
- 2 st vitlökar finhackade
- 2 msk ingefära finhackad
- 4 msk rapsolja neutral
- 150 g böngroddar
- 100 g vitkål strimlad
- 3 st ägg
- 1-2 tsk chilipulver rostat
- 2 dl koriander
- 1 dl jordnötter hackade
- lime
Gör så här
Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj och klipp nudlarna några gånger så är det lättare att blanda in dem senare.
Blanda fisksås, tamarind, ostronsås, socker, torkade räkor och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och rör om så att sockret smälter. Ställ åt sidan.
Fräs schalottenlök, vitlök och ingefära i rapsoljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt böngroddar och vitkål. Fräs tills de blir lite mjuka och varma.
Fös upp alla stekta grönsaker runt kanterna på pannan. Knäck i äggen och stek till en ”bitig” äggröra. Blanda med de stekta grönsakerna, nudlar, räkor och chili.
Stek så att allt blir varmt. Tillsätt dressingen och rör runt.
Vänd ner koriander och jordnötter.
Servera med lime och eventuellt prik nam pla-sås.