Pad Thai med räkor

Du behöver 700 g räkor skalade 300 g risnudlar 0,5 dl fisksås 3 msk tamarindpasta 3 msk ostronsås 2 msk palmsocker alt råsocker 2 msk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g räkor skalade
  • 300 g risnudlar
  • 0,5 dl fisksås
  • 3 msk tamarindpasta
  • 3 msk ostronsås
  • 2 msk palmsocker alt råsocker
  • 2 msk räkor torkade, hackade
  • 1 dl vatten
  • 4 st schalottenlökar små, finhackade
  • 2 st vitlökar finhackade
  • 2 msk ingefära finhackad
  • 4 msk rapsolja neutral
  • 150 g böngroddar
  • 100 g vitkål strimlad
  • 3 st ägg
  • 1-2 tsk chilipulver rostat
  • 2 dl koriander
  • 1 dl jordnötter hackade
  • lime

Gör så här

1

Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj och klipp nudlarna några gånger så är det lättare att blanda in dem senare. 

2

Blanda fisksås, tamarind, ostronsås, socker, torkade räkor och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och rör om så att sockret smälter. Ställ åt sidan. 

3

Fräs schalottenlök, vitlök och ingefära i rapsoljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt böngroddar och vitkål. Fräs tills de blir lite mjuka och varma. 

4

Fös upp alla stekta grönsaker runt kanterna på pannan. Knäck i äggen och stek till en ”bitig” äggröra. Blanda med de stekta grönsakerna, nudlar, räkor och chili. 

5

Stek så att allt blir varmt. Tillsätt dressingen och rör runt. 

6

Vänd ner koriander och jordnötter.

7

Servera med lime och eventuellt prik nam pla-sås. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top