Du behöver
- 150 g färsk lax av hög kvalitet
- 0.5 st gurka
- 1 st salladslök
- 1 msk ljus soja
- 0.5 msk färskpressad citron
- 1 tsk sesamolja
- 2 st noriark
- 1 tsk rostade sesamfrön
Gör så här
1
Tärna laxen fint. Skala och kärna ur gurkan. Tärna även den. Strimla salladslöken.
2
Rör ihop lax, gurka och salladslök med soja, citron och sesamolja.
3
Skär varje noriark i fyra delar med en vass kniv. Forma varje bit till en strut, stryk på vatten i kanten för att fästa struten.
4
Fyll strutarna med laxtartar och strö över rostade sesamfrön. Servera direkt.
5
Tips: Noriarken, som även används till sushi, finns på asiatiska hyllan.
6
Den som inte vill göra noristrutar kan servera tartaren i små skålar.
Till förrätt vankas noristrutar fyllda med mjäll lax, krispig gurka, citron, soja och sesamolja.