Du behöver
- 150 g färsk lax av hög kvalitet
- 0.5 st gurka
- 1 st salladslök
- 1 msk ljus soja
- 0.5 msk färskpressad citron
- 1 tsk sesamolja
- 2 st noriark
- 1 tsk rostade sesamfrön
Gör så här
Tärna laxen fint. Skala och kärna ur gurkan. Tärna även den. Strimla salladslöken.
Rör ihop lax, gurka och salladslök med soja, citron och sesamolja.
Skär varje noriark i fyra delar med en vass kniv. Forma varje bit till en strut, stryk på vatten i kanten för att fästa struten.
Fyll strutarna med laxtartar och strö över rostade sesamfrön. Servera direkt.
Tips: Noriarken, som även används till sushi, finns på asiatiska hyllan.
Den som inte vill göra noristrutar kan servera tartaren i små skålar.
Till förrätt vankas noristrutar fyllda med mjäll lax, krispig gurka, citron, soja och sesamolja.