Du behöver
- 500 g fläskfärs
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl chilisås
- 1 dl crème fraîche
- 4 st hamburgerbröd
- 50 g grovriven ost
Till servering
rostad lök och en god sallad med dressing
Gör så här
Sätt ugnen på grillvärme. Stek färsen med olja tills den fått fin färg och är lite knaperstekt.
Krydda med salt och peppar och tillsätt finhackad vitlök och chilisås. Blanda och rör ner crème fraiche, puttra samman en stund tills blandningen tjocknat. Smaka av.
Rosta bröden i en stekpanna utan fett tills de fått lite färg. Lägg några skedar fläskfärssås på varje underdel och toppa med riven ost.
Gratinera högst upp i ugnen i ett par minuter tills osten smält. Toppa med rostad lök och brödens överdelar.
Tips: Grovstrimla grönkål och blanda med flowersprouts eller tunt skivad brysselkål och en god vinägrett att servera till burgarna. Skivad rödlök är också gott till.
I den här burgarvarianten får vi inga regelrätta burgarbiffar utan en saftig färsröra med chilisås och crème fraiche att lägga på brödet.