Du behöver
- 600 g högrev
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 2 st lagerblad
- 2 tsk paprikapulver
- 2 msk worcestershiresås
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 dl rödvin
- olja
Till servering
arepas
limeklyftor
salladsblad
inlagd jalapeño
skivad lök
färsk koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Stek köttet i omgångar i olja i en stekpanna. Salta och peppra under tiden. Lägg över köttet i en gryta efter hand.
Skala och klyfta löken. Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur och skiva chilin. Lägg allt i grytan tillsammans med lagerblad.
Rör ihop paprikapulver, worcestershirespås, sirap och tomatpuré och rör ner i grytan. Tillsätt vin, lägg locket på grytan och sätt in i nedre delen av ugnen i 3–4 timmar. Köttet ska lätt falla isär när det är klart. Smaka om det behövs mer salt.
Dela köttet i strimlor genom att dra isär det med hjälp av två gafflar och rör runt så att det blandas med såsen. Servera med arepas och tillbehör.
Precis som tacos kan arepas fyllas med det man själv gillar. En klassisk fyllning är carne mechada, ett slags pulled beef från Venezuela.