Nya husmanskosten – Vegopannbiff med pressgurka

Byt köttfärsen till en vegetarisk variant. De nya formbara vegofärserna ät både goda och lätta att forma till fina biffar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Pressgurka:

1 st gurka
2 msk ättiksprit
2 msk strösocker
1 krm salt
1 dl vatten
2 msk finhackad persilja

Vegopannbiff

400 g formbar vegofärs
1 st ägg
0.5 st gul lök
0.75 dl havregryn
0.5 dl havregrädde
1 msk kinesisk soja
1 krm svartpeppar

Lök

2.5 st gul lök
2.5 msk smakneutral matolja
1 krm salt
0.5 tsk socker

Sås

2 dl vatten
2 dl havregrädde
0.75 msk kinesisk soja
1 msk schalottenlöksfond eller grönsaksfond
1 msk maizena + 2 msk vatten
kokt potatis till servering

Gör så här

1

Pressgurka: Hyvla gurkan med osthyvel ner i en skål. Rör ihop ättiksprit, socker, salt, vatten och persilja och rör tills sockret är löst. Häll lagen över gurkan och låt stå medan resten lagas.

2

Vegopannbiff: Blanda färs, ägg, lök, havregryn, havregrädde, soja och peppar.

3

Forma med blöta händer färsen till 12 biffar. Lägg över dem på en sköljd skärbräda.

4

Lök: Skiva löken och fräs i 1 matsked olja på låg värme med salt och socker i 10 minuter. Höj värmen när löken blivit riktigt mjuk och stek till gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.

5

Stek biffarna i olja, cirka 3 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat.

6

Sås: Tillsätt vatten i pannan, och vispa medan vattnet kokar. Tillsätt havregrädde, soja och fond, och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och red sedan såsen med maizena utrörd i vatten.

7

Lägg biffarna i såsen. Fördela löken ovanpå biffarna. Servera med gurkan och kokt potatis.

8

Tips: Schalottenlöksfond finns i Touch of Tastes sortiment.


Kommentar:
Husmanskost i vegotappning: Klassisk pannbiff med karamelliserad lök serverad med frisk pressgurka.

Annons
Scroll to Top