Fransk fisksoppa med rödspätta

Du behöver 350 g frysta rödspättafiléer 1 st gul lök 150 g palsternacka 300 g morötter 1 bitar rotselleri 1 st knippa salladslök 1 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g frysta rödspättafiléer
  • 1 st gul lök
  • 150 g palsternacka
  • 300 g morötter
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 st knippa salladslök
  • 1 st liten knippa timjan
  • 3.5 msk olivolja
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 2 msk ajvar relish
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 l kokhett vatten
  • salt
  • paprikapulver milt
  • nymalen svartpeppar

Till servering

1 dl majonnäs
1 tsk färskpressad citronsaft
1 st vitlöksbaguette

Gör så här

1

Halvtina fisken och skär den i bitar.

2

Skala och hacka löken fint. Skala och finhacka rotfrukterna. Ansa och finhacka salladslöken. Finhacka timjan.

3

Fräs allt det hackade i oljan i cirka 5 minuter. Smula ner buljongtärningar, tillsätt ajvar relish och blanda i tomatpuré. Fräs cirka 1 minut. Blanda i de krossade tomaterna och hälften av vattnet. Koka soppan cirka 20 minuter.

4

Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok. Smaka av med salt och paprikapulver. Lägg i fiskbitarna och sjud 5–8 minuter. Peppra.

5

Servera soppan med majonnäs eller crème fraiche blandad med citronsaft. Varm vitlöksbaguette är gott till.

6

Tips: Den som har ont om tid kan köpa färdighackade rotfrukter i grönsaksdisken.


Kommentar:
Underbar god timjandoftande fisksoppa som blir extra lyxig om den serveras med sprödvärmd vitlöksbaguette.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top