Du behöver
- 250 g små tomater
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 1 st påse saffran 0,5 gram
- 2 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 msk koncentrerad fiskfond
- 4 prt fettuccine
- 1 st paprika
- 150 g sockerärtor
- 200 g räkor
- 0.5 dl fint hackad persilja
Gör så här
Kvarta tomaterna och lägg i en skål. Skala och finhacka lök och vitlök och mjukfräs i smör i en stor panna. Tillsätt saffran och fräs ytterligare en minut. Tillsätt tomater, vatten, vin, grädde och fiskfond. Låt sjuda i 10 minuter.
Koka pastan medan såsen sjuder.
Tärna paprikan fint. Strimla sockerärtorna. Lägg paprikan och sockerärtorna i såsen och låt sjuda ytterligare någon minut. Låt pastan rinna av utan att skölja den och vänd sedan ner den i såsen. Tillsätt räkorna precis innan servering och strö över persilja.
En gräddig pasta med räkor och smak av saffran, perfekt bjudmat! Räkorna vänds ner precis innan servering för bästa resultat.