Du behöver
- 4 st stora skivor bröd
- 1 l färska kantareller eller annan svamp
- 8 st medelstora soltorkade tomater
- 8 skiva magert bacon
- salt
- paprikapulver
- grillkrydda
- smör till stekning
- riven parmesanost
Gör så här
Värm ugnen till 225 grader grill/övervärme.
Ansa svampen, dela stora exemplar. Skölj tomaterna och badda dem sedan torra med kökspapper.
Skär baconet i centimeterbreda strimlor på längden med vass kniv. Stek strimlorna nästan färdiga på lite mer än medelvärme, aningen mjuka kan de vara.
Strimla tomaterna fint och låt dem steka med baconet helt kort. Passa, de bränns lätt.
Stek svampen separat med smör, salta och krydda.
Stek brödskivorna gyllenbruna i smör, fördela dem på (papprad) plåt.
Lägg bacon- och tomatstrimlor på ena diagonalhalvan av varje brödskiva och svamp på den andra. Strö på lite parmensanriv och gratinera några minuter före servering.
Anders Tenebäck i Karlskoga skickade in recept på sin goda svampsmörgås med bacon och tomat. Rött vin eller öl till, rekommenderar han.