Kålpanna med lammfärs

Du behöver 0,5 st vitkålshuvud 1 st gul lök 2 msk smör 500 g lammfärs 1 st lagerblad 1 msk finhackad färsk timjan 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 st vitkålshuvud
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 500 g lammfärs
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 4.5 dl kokt ris
  • salt och svartpeppar

Till servering

snabbinlagd gurka se tips
rårörda lingon

Gör så här

1

Strimla kålen i mindre bit­ar. Skala och skiva löken tunt. 2  Hetta upp hälften av smöret eller oljan i en stekpanna och stek färsen tills den är genomstekt. Tillsätt resten av smöret eller oljan och häll i kål och lök, fräs tills grönsakerna mjuknat och fått lite färg.

2

Tillsätt lagerblad, timjan, sirap, kalvfond och grädde. Koka samman i ett par minuter och tillsätt kokt ris mot slutet.

3

Blanda och smaka av med salt och peppar. Servera kålpuddingen med inlagd gurka och rårörda lingon.

4

Tips: Det går också bra med kokt råris i kålpannan.

5

Snabbinlagd gurka Skala och skiva en gurka tunt. Blanda samman 2 msk ättiksprit (12 %) med 1 dl vatten och 2–3 msk socker. Tillsätt gurkan och marinera i minst 15 minuter.


Kommentar:
Sätt ny smak och karaktär på klassikern kålpudding med lammfärs. Fräs direkt i stekpannan med kål och lök. Rör ner kokt ris mot slutet eller servera med kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top