Picklade grönsaker

Du behöver 1.5 dl vatten 1 dl strösocker 0.5 dl risvinäger 1 krm salt 1 tsk gula senapsfrön 1 st morot rättika Gör så här...

Tillagningstid: 15 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl risvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 st morot
  • rättika

Gör så här

1

Koka upp vatten, socker, vinäger och salt. Tillsätt senaps­frön.

2

Skala och strimla morot och rättika med en potatisskalare i tunna remsor på längden. Lägg ner i en glasburk som är väl rengjord och häll över den varma lagen. Sätt på locket och låt grönsakerna dra i minst 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top