Gin sour med ingefära

Du behöver Sockerlag 1 dl strösocker 1 dl vatten 1 msk finriven ingefära Drink 80-100 ml gin t ex Bombay Sapphire 60 ml silad färskpressad...

Tillagningstid: 10 minuter
2 glas

Du behöver

Sockerlag

1 dl strösocker
1 dl vatten
1 msk finriven ingefära

Drink

80-100 ml gin t ex Bombay Sapphire
60 ml silad färskpressad citronsaft
40 ml sockerlag
äggvitor
is
räkchips till servering

Gör så här

1

Koka upp socker och vatten i en liten kastrull och rör tills det precis löser sig. Ta av från värmen, rör i ingefäran och låt svalna. Sila bort ingefäran.

2

Mät upp gin, citronsaft och sockerlag i en shaker. Tillsätt äggvita. Skaka kraftigt. Tillsätt is och skaka igen tills shakern är iskall och immig. Häll upp i två coupeglas och servera genast.

3

Tips: Se till att alla ingredienser är väl kylda. Sila citronsaften för snyggare resultat. Räkchips hittar du asiatiska livsmedelsbutiker och friterar lätt själv.


Kommentar:
Bjud på en nyskakad drink med ingefära. Friterade räkchips är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top