Lata kåldolmar med smetana

Du behöver 1 st gul lök 1 st färskt vitkålshuvud 450 g köttfärs 3-4 msk olivolja 1 msk ljus sirap salt, svartpeppar Till servering smetana...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st färskt vitkålshuvud
  • 450 g köttfärs
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 msk ljus sirap
  • salt, svartpeppar

Till servering

smetana eller crème fraiche
senap

Gör så här

1

Skala, dela och skiva löken. Klyv kålhuvudet, skär bort stocken och strimla kålen.

2

Fräs löken i hälften av oljan, i en stekpanna, cirka 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs den smulig, cirka 10 minuter. Ta upp lök och färs på en tallrik.

3

Fräs kålen i resten av oljan 10–25 minuter, beroende på hur färsk kålen är. Blanda i lök och färs och fräs cirka 15 minuter. Blanda i sirap. Smaka av med salt och peppar. Servera med smetana och senap.

4

Tips: Variera smaken genom att ersätta svartpeppar med malen kardemumma.


Kommentar:
Lata kåldolmar är snarare ett kålfräs, men med samma goda smak! Servera med smetana och senap eller bjud rårörda lingon till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top