Varma mackor med champinjoner

Du behöver 2 st gula lökar 250 g champinjoner smör smör att steka i salt 1 pkt bacon 4 skiva bröd 4 tsk dijonsenap Ostsås...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 250 g champinjoner
  • smör smör att steka i
  • salt
  • 1 pkt bacon
  • 4 skiva bröd
  • 4 tsk dijonsenap

Ostsås

2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och peppar
1.5 dl riven lagrad ost

Servering

sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Skala, halvera och skiva löken och skiva champinjonerna.

2

Stek löken i smör i en stekpanna, den ska bli mjuk och glansig. Stek svampen i omgångar, den ska få färg. Salta lite lätt.

3

Dela baconskivorna en gång och stek dem till fin färg. Lägg brödskivorna på en plåt. Bred dijonsenapen på brödskivorna. Fördela lök, champinjoner och bacon ovanpå.

4

Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och rör så att mjölet smälter samman med smöret. Tillsätt mjölken. Låt stuvningen koka under omrörning i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Rör ner osten. Fördela ost-såsen över mackorna. Gratinera i mitten av ugnen tills de fått färg, det tar cirka 8 minuter. Servera mackorna med en god sallad.

6

Vill du göra mackorna köttfria går det självklart bra att utesluta baconet.


Kommentar:
Med stekt lök, dijonsenap och bacon blir de här champinjonmackorna
extra goda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top