Du behöver
- 2 st gula lökar
- 250 g champinjoner
- smör smör att steka i
- salt
- 1 pkt bacon
- 4 skiva bröd
- 4 tsk dijonsenap
Ostsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och peppar
1.5 dl riven lagrad ost
Servering
sallad
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Skala, halvera och skiva löken och skiva champinjonerna.
Stek löken i smör i en stekpanna, den ska bli mjuk och glansig. Stek svampen i omgångar, den ska få färg. Salta lite lätt.
Dela baconskivorna en gång och stek dem till fin färg. Lägg brödskivorna på en plåt. Bred dijonsenapen på brödskivorna. Fördela lök, champinjoner och bacon ovanpå.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och rör så att mjölet smälter samman med smöret. Tillsätt mjölken. Låt stuvningen koka under omrörning i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner osten. Fördela ost-såsen över mackorna. Gratinera i mitten av ugnen tills de fått färg, det tar cirka 8 minuter. Servera mackorna med en god sallad.
Vill du göra mackorna köttfria går det självklart bra att utesluta baconet.
Med stekt lök, dijonsenap och bacon blir de här champinjonmackorna
extra goda.