Kycklingsoppa med rotfrukter

Du behöver 400 g kycklinglårfiléer 1 l vatten 1 tärning grönsaksbuljong st purjolök 1 st vitlöksklyfta 3 st medelstora potatisar fasta 1 st palsternacka 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfiléer
  • 1 l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 st medelstora potatisar fasta
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st kålrot ca 300 g
  • 2 st morötter
  • 1 st stjälk bladselleri
  • salt och peppar

Till servering

baguette eller surdegsbröd
dijonsenap

Gör så här

1

Skär kycklingen i tunna skivor.

2

Koka upp vattnet med buljongtärningen.

3

Snitta purjolöken längsmed och skölj ren i kallt vatten, skär i centimetertjocka skivor. Skala vitlöken.

4

Skala potatis, palsternacka, kålrot och morötter. Skär i mindre bitar. Strimla sellerin fint.

5

Lägg ner grönsakerna i buljongen och sjud i 10 minuter. Tillsätt skivad kyckling och sjud ytterligare 5 minuter tills kycklingen är genomkokt och grönsakerna mjuknat. Smaka av med salt och peppar, och servera med dijonsenap och bröd.

6

Tips: Finhackade färska örter som persilja och timjan är gott att tillsätta vid servering.


Kommentar:
Bjud på soppa med rotfrukter och kyckling på franskt vis med klar buljong och pepprig dijonsenap som tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top