Du behöver
- 400 g kycklinglårfiléer
- 1 l vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 3 st medelstora potatisar fasta
- 1 st palsternacka
- 0.5 st kålrot ca 300 g
- 2 st morötter
- 1 st stjälk bladselleri
- salt och peppar
Till servering
baguette eller surdegsbröd
dijonsenap
Gör så här
Skär kycklingen i tunna skivor.
Koka upp vattnet med buljongtärningen.
Snitta purjolöken längsmed och skölj ren i kallt vatten, skär i centimetertjocka skivor. Skala vitlöken.
Skala potatis, palsternacka, kålrot och morötter. Skär i mindre bitar. Strimla sellerin fint.
Lägg ner grönsakerna i buljongen och sjud i 10 minuter. Tillsätt skivad kyckling och sjud ytterligare 5 minuter tills kycklingen är genomkokt och grönsakerna mjuknat. Smaka av med salt och peppar, och servera med dijonsenap och bröd.
Tips: Finhackade färska örter som persilja och timjan är gott att tillsätta vid servering.
Bjud på soppa med rotfrukter och kyckling på franskt vis med klar buljong och pepprig dijonsenap som tillbehör.