Lammrack med chèvreröra

Du behöver 1 kg lammrack 0.75 dl finhackad timjan 0.75 dl finhackad oregano 4 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 0.5 st citron det yttersta finrivna...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg lammrack
  • 0.75 dl finhackad timjan
  • 0.75 dl finhackad oregano
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • salt och peppar

Chèvreröra

200 g chèvreost
100 g färskost av philadelphiatyp
1 msk flytande honung

Servering

kokt potatis
en god sallad

Gör så här

1

Skär lammracken i kotletter och lägg i en bunke tillsammans med timjan, oregano, pressad vitlök, olivolja, citronskal, salt och peppar. Rör om så att allt blandas. Låt marinera i minst en timme. Tänd grillen i god tid.

2

Mixa chèvren (med det vita skalet kvar), färskost, honung, salt och peppar i en mixer. Lägg upp röran i en skål. 

3

Grilla kotletterna över en fin glödbädd i 4–5 minuter per sida. 

4

Servera lammracken med nykokt potatis, sallad och chèvreröra.


Kommentar:
Lammrack är vansinnigt gott att grilla. Passa på att använda dina färska örter från trädgården eller använd köpta. Beräkna 250 g lammrack per person.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top