Du behöver
- 1 kg lammrack
- 0.75 dl finhackad timjan
- 0.75 dl finhackad oregano
- 4 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
- salt och peppar
Chèvreröra
200 g chèvreost
100 g färskost av philadelphiatyp
1 msk flytande honung
Servering
kokt potatis
en god sallad
Gör så här
Skär lammracken i kotletter och lägg i en bunke tillsammans med timjan, oregano, pressad vitlök, olivolja, citronskal, salt och peppar. Rör om så att allt blandas. Låt marinera i minst en timme. Tänd grillen i god tid.
Mixa chèvren (med det vita skalet kvar), färskost, honung, salt och peppar i en mixer. Lägg upp röran i en skål.
Grilla kotletterna över en fin glödbädd i 4–5 minuter per sida.
Servera lammracken med nykokt potatis, sallad och chèvreröra.
Lammrack är vansinnigt gott att grilla. Passa på att använda dina färska örter från trädgården eller använd köpta. Beräkna 250 g lammrack per person.