Du behöver
Marinad
1 st stjälk citrongräs det vita
1 st grön chilifrukt
1 msk finhackad färsk ingefära
1 msk finhackad färsk koriander
2 msk neutral olja t ex rapsolja
1 tsk flytande honung
1 msk japansk soja
salt och svartpeppar
600 g kycklinginnerfilé
Nudelsallad
4 prt risnudlar
1 st morot
0.5 st gurka
4 st salladslökar
8 st rädisor
150 g sugarsnaps
1 st klyfta vattenmelon ca 150 g
1 kruka mynta grovhackade blad
1 st lime
0.5 dl krossade jordnötter
Dressing
0.5 st röd chili finhackad
1 st vitlöksklyfta finhackad
1 msk finhackad färsk ingefära
2 st lime
0.5 dl fisksås
0.5 dl kokhett vatten
2 msk japansk soja
3 msk strösocker
Gör så här
Finhacka citrongräs och chili. Blanda i en bunke med finhackad ingefära, koriander och olja. Smaksätt med honung, soja, salt och peppar.
Häll marinaden över kycklingen och blanda. Plasta bunken och ställ in i kylen att marinera i 30 minuter.
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär morot i tunna strimlor. Skala, dela gurkan på längden i två delar och kärna ur gurkan, skär i skivor. Skiva salladslök och rädisor.
Lägg upp nudlar med grönsaker på ett fat eller en skål. Skär melonen i mindre bitar och lägg vid sidan av tillsammans med grovhackad mynta. Skär lime i klyftor och tillsätt tillsammans med krossade jordnötter.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Trä upp kycklingen på grillspett och grilla över direkt värme tills de fått fin färg och är genomstekta. Vänd då och då så att kycklingen inte bränns, eftersom marinaden innehåller honung.
Tips: Används grillspett av trä, blötlägg dem så brinner de inte lika lätt.
Salladen kan också göras med kokt jasminris.
Grillade kycklingspett med ingefära och chili och fräsch nudelsallad med mynta och jordnötter är nog så somrigt som det kan bli.