Du behöver
- 2 st gemsalladshuvuden
- rapsolja att pensla med
- 0.5 pkt bacon ca 70 g
- 2 dl finriven parmesanost
Dressing
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger mild, gärna lite söt
salt
Gör så här
Tänd grillen i god tid.
Dressing: Blanda olivolja, balsamvinäger och salt i en skål.
Dela salladshuvudena en gång på längden. Pensla snitt-ytan med lite rapsolja.
Skär baconskivorna i små bitar och stek dem i en stekpanna.
Grilla gemsalladen över en fin glödbädd, cirka 5 minuter. Vakta så att salladen inte bränns.
Lägg gemsalladen med snitt-ytan upp och ringla dressingen över. Strö på bacon och parmesan. Servera gemsalladen varm.
Tips! Gemsallad hittar du i lite större matbutiker.
Om du inte testat att grilla gemsallad innan, har du något trevligt att se fram emot. Servera med dressing, parmesanost och knaperstekt bacon.