Mozzarellapizza med salsa verde

Du behöver Salsa verde 1 dl hackade örter t ex bladpersilja, basilika, rucola 1 msk kapris 0.5-1 tsk sardellkräm på tub 1 st klyfta vitlök...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Salsa verde

1 dl hackade örter t ex bladpersilja, basilika, rucola
1 msk kapris
0.5-1 tsk sardellkräm på tub
1 st klyfta vitlök riven
1 dl olivolja
1 tsk citronsaft
salt

Pizza

2 st bollar färdig surdegspizzadeg se tips
1-2 dl tomatsås köpt eller hemgjord
250 g mozzarella
2 dl riven ost

Topping

70 g rucola
lufttorkad skinka i tunna skivor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in två plåtar i ugnen.

2

Blanda örter, kapris, sardellkräm och vitlök i en skål. Rör i olivoljan och smaka av med citronsaft och salt. 

3

Tryck eller dra ut pizzorna och lägg på bakplåtspapper. Kavla inte, vi vill ha kvar luftbubblorna i degen.

4

Bred ut tomatsås över degen, riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzabottnarna. Strö över den rivna osten. Dra över pizzabottnarna på de heta plåtarna och grädda pizzorna tills de fått fin färg, 10–15 minuter. Tiden beror på ugnen och pizzans tjocklek.

5

Toppa de gräddade pizzorna med salsa verde, rucola och eventuellt lufttorkad skinka.

6

Tips: Färdig surdegspizza av märket Pop Bakery säljs bland annat på Ica. Frysmatskedjan Picard har också bra färdig pizzadeg i förpackningar om två.


Kommentar:
Toppa pizzan med en grön, örtig sås och pepprig rucola. Den som har lust lägger även på tunna skivor lufttorkad skinka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top