Du behöver
- 4 skiva surdegsbröd
- 0.5 st purjolök det vita
- 1 st äpple
- 2 msk smör
- 1 pkt viltskav ca 240 gram
- 1 tsk hackad färsk timjan
- 1 msk skånsk senap
- 2 dl crème fraîche
- salt och svartpeppar
- 50 g lagrad ost riven
Kålsallad
1 st klyfta rödkål
1 st rödlök
1 st selleristjälk
1 kruka persilja bladen
1 dl torkade tranbär
3 msk äppelcidervinäger
0.5 st citron pressad saft
2 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brödskivorna på en papprad plåt. Skölj och strimla purjolöken. Dela äpplet på mitten och skär bort kärnhuset, skär äpplet i tunna klyftor.
Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt viltskav. Fräs tillsammans med purjolök och äpple. Krydda med timjan, salt och peppar. Stek under omrörning tills köttet fått lite färg.
Tillsätt senap och crème fraiche. Blanda och fördela blandningen över brödskivorna. Toppa med den rivna osten.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills osten smält och fått färg.
Kålsallad: Strimla kålen tunt. Skala och skiva löken fint. Strimla sellerin och finhacka persiljan. Lägg allt skuret en skål och tillsätt tranbär, vin-äger, citronsaft och olja. Blanda och smaka av med salt och peppar.
Servera de gratinerade viltskavsmackorna med rödkålssalladen.
Varma mackor med viltskav och krispig sallad är snabbaste vägen till en enkel och matig middag.