Du behöver
- 2 st citrongräs
- 1 st röd chili
- 5 cm ingefära
- 1 st lime skal och saft
- 1 st klyfta vitlök
- 8 dl kokosmjölk (2 burkar)
- 4 dl vatten
- 3 msk konc kycklingfond
- 400 g äggnudlar
- 500 g stekt kycklingfilé strimlad
- 1 st röd paprika urkärnad, strimlad
- 1 msk asiatisk fisksås
Till servering
2-3 st salladslökar skivade
1 kruka färsk koriander
ev mer chili
Gör så här
Ta bort yttersta skalet på citrongräset, krossa nedre halvan med hjälp av knivens handtag, och hacka den fint. Släng den övre halvan. Hacka chilin, urkärnad om den är mycket stark. Skala och riv ingefäran. Tvätta limen och riv det yttersta gröna skalet av limen. Pressa eller riv vitlöken.
Koka upp kokosmjölk, vatten och kycklingfond med citrongräs, chili, ingefära, lime-skal och vitlök, och låt sjuda i cirka 15 minuter.
Koka under tiden nudlarna enligt förpackningens anvisning, spola av i kallt vatten och låt rinna av.
Lägg kycklingen i soppan, låt sjuda tills den precis är genomkokt, cirka 5 minuter, tillsätt paprikan sista minuten. Smaka av med fisksås och limesaft.
Lägg upp i skålar och toppa med salladslök och koriander.
Den som har chiliolja kan toppa soppan med det, och paprikan kan bytas mot de grönsaker som finns hemma.