Du behöver
- 1.5 dl hasselnötter
- 175 g nötcrème
- 1 burk kondenserad sötad mjölk (ca 400 gram)
- 5 dl vispgrädde
- 0.25 tsk flingsalt
Till servering
riven mörk choklad
Gör så här
Rosta hasselnötterna i het torr stekpanna tills de doftar och skalen börjar lossna. Lägg över nötterna i en ren kökshandduk och gnugga bort så mycket som möjligt av skalet. Hacka hasselnötterna lite slarvigt, hacket får gärna variera i storlek.
Vispa ihop nötcrème och kondenserad mjölk i en stor bunke med elvisp tills det blandats helt. Tillsätt vispgrädden och vispa tills allt tjocknar till en fluffig gräddkräm.
Häll över i en form som rymmer drygt 1 liter och varva med de hackade nötterna (spara lite till servering) och smulat flingsalt.
Täck formen med plastfolie eller lock och sätt den i frysen minst cirka 5 timmar, eller över natten.
Servera glassen med riven mörk choklad och lite extra nötter.
Glassmeten kan också fördelas i fina portionsformar eller koppar innan den plastas och stoppas i frysen.
Här något för hasselnötsälskaren, en lättgjord glass som inte kräver glassmaskin, kondenserad mjölk ger fin konsistens.