Pizza Hawaii med julskinka

Pizza Hawaii är en uppskattad klassiker men med färsk ananas, julskinka, rostade pinjenötter och frasig salvia blir den en ny och upphottad favorit.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pizzadeg hemgjord eller färdigköpt, se recept nedan
  • 1.5 dl tomatsås
  • 150 g riven mozzarellaost
  • 0.5 st ananas
  • 100 g julskinka
  • 40 g pinjenötter
  • 2 tsk olivolja
  • 3 dl varmpressad rapsolja
  • 0.5 kruka salvia bladen

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt. Dela degen i fyra bitar om du vill göra portionspizzor. Kavla eller dra ut dem och lägg dem på två bakplåtspapper. Bred tomatsås över pizzorna och strö sedan över riven mozzarella. Dra över ett av bakplåtspapperen med pizzor på den varma plåten och grädda i tio minuter.

2

Skär bort skalet och den träiga mittbiten på ananasen och skiva sedan köttet tunt. Skiva skinkan tunt och skär i mindre bitar. Ta ut pizzan och lägg på ananasskivor, skinka och pinjenötter. Droppa lite olja över skinkbitarna. Grädda pizzan i ytterligare 4–5 minuter.

3

Hetta upp oljan i en kastrull till ungefär 180 grader. Plocka salviabladen och fritera dem i den heta oljan i någon minut, tills de är frasiga. Lyft ur dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Toppa den färdiga pizzan med salviabladen och servera.

4

Tips: Recept på pizzadeg hittar du på icakuriren.se


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top