Du behöver
- 4 prt pizzadeg hemgjord eller färdigköpt, se recept nedan
- 1.5 dl tomatsås
- 150 g riven mozzarellaost
- 0.5 st ananas
- 100 g julskinka
- 40 g pinjenötter
- 2 tsk olivolja
- 3 dl varmpressad rapsolja
- 0.5 kruka salvia bladen
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader och sätt in en plåt. Dela degen i fyra bitar om du vill göra portionspizzor. Kavla eller dra ut dem och lägg dem på två bakplåtspapper. Bred tomatsås över pizzorna och strö sedan över riven mozzarella. Dra över ett av bakplåtspapperen med pizzor på den varma plåten och grädda i tio minuter.
Skär bort skalet och den träiga mittbiten på ananasen och skiva sedan köttet tunt. Skiva skinkan tunt och skär i mindre bitar. Ta ut pizzan och lägg på ananasskivor, skinka och pinjenötter. Droppa lite olja över skinkbitarna. Grädda pizzan i ytterligare 4–5 minuter.
Hetta upp oljan i en kastrull till ungefär 180 grader. Plocka salviabladen och fritera dem i den heta oljan i någon minut, tills de är frasiga. Lyft ur dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Toppa den färdiga pizzan med salviabladen och servera.
Tips: Recept på pizzadeg hittar du på icakuriren.se