Du behöver
- 400 g butternut squashpumpa
- 3 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 200 g rimmat sidfläsk
- 500 g trattkantareller
- 1 st gul lök
- salt
- svartpeppar
- 400 g pasta t ex pappardelle
- 3 msk av pastavattnet
- 1 dl crème fraîche
- 0.5 dl parmesanost finriven + extra till servering
Gör så här
Koka upp vatten till pastan. Skala och skär pumpan i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tills den fått fin färg och är mjuk, krydda med salt och peppar.
Skär sidfläsket i mindre bitar. Stek det gyllenbrunt i en stekpanna utan fett. Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Tillsätt svamp och lök i pannan med fläsket och stek tills löken fått lite färg och svampen mjuknat. Rör då och då. Smaka av med lite salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på paketen. Häll av pastavattnet, men spara några matskedar. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt några matskedar pastavatten, crème fraîche och riven parmesanost. Blanda och lägg upp på fat. Garnera med svamp, fläsk och stekt butternut squash. Toppa med riven parmesanost.
Tips Det passar också bra att ugnsbaka pumpan i mindre bitar. Sätt ugnen på 200 grader och lägg pumpabitarna på en plåt. Ringla över olja och mjukbaka i mitten av ugnen.
Riktig höstkänsla blir det med trattkantareller, pumpa och sidfläsk i pastan.