Pasta med trattkantareller

Du behöver 400 g butternut squashpumpa 3 msk olivolja salt svartpeppar 200 g rimmat sidfläsk 500 g trattkantareller 1 st gul lök salt svartpeppar 400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g butternut squashpumpa
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 500 g trattkantareller
  • 1 st gul lök
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g pasta t ex pappardelle
  • 3 msk av pastavattnet
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 dl parmesanost finriven + extra till servering

Gör så här

1

Koka upp vatten till pastan. Skala och skär pumpan i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tills den fått fin färg och är mjuk, krydda med salt och peppar.

2

Skär sidfläsket i mindre bitar. Stek det gyllenbrunt i en stekpanna utan fett. Ansa svampen och skär stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Tillsätt svamp och lök i pannan med fläsket och stek tills löken fått lite färg och svampen mjuknat. Rör då och då. Smaka av med lite salt och peppar. 

3

Koka pastan enligt anvisning på paketen. Häll av pastavattnet, men spara några matskedar. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt några matskedar pastavatten, crème fraîche och riven parmesanost. Blanda och lägg upp på fat. Garnera med svamp, fläsk och stekt butternut squash. Toppa med riven parmesanost. 

4

Tips  Det passar också bra att ugnsbaka pumpan i mindre bitar. Sätt ugnen på 200 grader och lägg pumpabitarna  på en plåt. Ringla över olja och mjukbaka i mitten av ugnen.


Kommentar:
Riktig höstkänsla blir det med trattkantareller, pumpa och sidfläsk i pastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top