Kantarellpizza med ricotta

Du behöver 500 g trattkantareller 1 st schalottenlök 1 st vitlöksklyfta 4 msk olivolja flingsalt svartpeppar 2 st förpackning färdig pizzadeg 200 g ricottaost 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g trattkantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 st förpackning färdig pizzadeg
  • 200 g ricottaost
  • 2 st buffelmozzarella à 125 g
  • 1 st squash liten
  • 0.5 kruka färsk basilika plockade blad

Till servering

sallad med vinägrett

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250–275 grader.

2

Dela stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs först löken tills den är blank men inte fått färg. Tillsätt svampen och låt fräsa tills det mesta av vätskan förvunnit. Smaka av med salt och peppar.

3

Rulla ut pizzadegarna på papprade plåtar. Bred ut ricottan med en kniv, jämnt fördelad över bottnarna. Lämna en kant på 3–4 centimeter fri från ricottan.

4

Skiva mozzarellan och fördela på pizzabottnarna. 

5

Skiva squashen riktigt tunt och lägg ut över pizzabottnarna. 

6

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter eller tills pizzan fått fin färg. Toppa med fräst svamp och basilikablad. Servera pizzan tillsammans med en god sallad och vinägrett. 


Kommentar:
Variera pizzan genom att använda grillad paprika skuren i mindre bitar istället för squash.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top