Du behöver
- 500 g trattkantareller
- 1 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- 2 st förpackning färdig pizzadeg
- 200 g ricottaost
- 2 st buffelmozzarella à 125 g
- 1 st squash liten
- 0.5 kruka färsk basilika plockade blad
Till servering
sallad med vinägrett
Gör så här
Sätt ugnen på 250–275 grader.
Dela stora svampar i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs först löken tills den är blank men inte fått färg. Tillsätt svampen och låt fräsa tills det mesta av vätskan förvunnit. Smaka av med salt och peppar.
Rulla ut pizzadegarna på papprade plåtar. Bred ut ricottan med en kniv, jämnt fördelad över bottnarna. Lämna en kant på 3–4 centimeter fri från ricottan.
Skiva mozzarellan och fördela på pizzabottnarna.
Skiva squashen riktigt tunt och lägg ut över pizzabottnarna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter eller tills pizzan fått fin färg. Toppa med fräst svamp och basilikablad. Servera pizzan tillsammans med en god sallad och vinägrett.
Variera pizzan genom att använda grillad paprika skuren i mindre bitar istället för squash.