Du behöver
- 1 l svamp (250 g) tex trattkantarell
- 3 st gula lökar
- smör att steka i, blanda med olja
- 1 msk kinesisk soja
- citronpeppar
- 1 l vatten
- 3 st buljongtärningar (gärna 1 svamp-, 1 kyckling-, 1 kött)
- 3 msk vetemjöl
- 3 st morötter
- 3 dl grädde
Gör så här
Stek svampen i smör i cirka 10 minuter. Lägg den sedan åt sidan.
Hacka löken och bryn den i olja tills den blir glansig. Tillsätt soja, krydda med citronpeppar efter smak.
Häll på vatten och buljongtärningar och låt koka upp.
Rör ut mjölet i lite vatten och häll i en stråle ned i soppan under omrörning. Låt koka några minuter.
Riv morötterna och lägg dem i soppan. Koka cirka 6 minuter. Tillsätt grädden och låt soppan få ett uppkok till. Morötterna ska ha lite tuggmotstånd.
– Det här är jättebra lunchmat, hälsar Barbro Malm. Hon brukar göra soppan i förväg och värma den när den ska serveras.