Du behöver
- 2 st gula lökar
- 400 g nötfärs
- 1 st röd paprika urkärnad, hackad
- 1 burk burkar krossad tomat
- 3 dl vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- 2 tsk sambal oelek
- 0.5 tsk paprikakrydda
- 0.5 tsk anchochili
- 2 burk stora vita bönor
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
majs
nachochips
guacamole
Gör så här
Fräs löken i olja och lägg över i en wokpanna eller gryta. Fräs köttfärs och paprika och blanda med löken.
Häll på krossad tomat, vatten, buljongtärningar och kryddor och låt puttra i 10 minuter.
Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Häll bönorna i grytan och låt puttra 10 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Servera med majs, guacamole och bröd eller nachochips.
Praktisk rätt som lagas i en gryta. När man fyller på med grönsaker och bönor behövs det inte lika mycket köttfärs för att få mättnad och god smak.