Du behöver
- 600 g laxfilé i bitar
- 2 st majskolvar kokta, skivade
- 125 g bacon 1 pkt, skivat
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl Parmesan finriven
- 3 msk gräslök finskuren
- matolja till stekning
- salt & peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta majs och bacon i olja i en stekpanna på medelvärme tills de börjar få färg, cirka 5 minuter.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Lägg över majsen och baconet. Häll över grädden och toppa med osten. Salta och peppra.
Baka mitt i ugnen 10–15 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa med gräslök. Servera gärna med kokt potatis eller pasta.
Grädde, bacon och parmesanost ger lite carbonarakänsla åt laxen.
Från boken Fisk & Skaldjur av stjärnkocken Tommy Myllymäki. Foto: Charlie Drevstam