Du behöver
Jerkkryddblandning
1 st grön chilifrukt finhackad
1 st vitlöksklyftor finhackad
1 st schalottenlök finhackad
1 st timjan finhackad färsk
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk kanel malen
1 tsk ingefära malen
1 st lagerblad
0,5 tsk svartpeppar grovmalen
1 tsk kryddpeppar grovmalen
1 tsk rosépeppar grovmalen
1 tsk salt
0,5 msk mörkt muscovadosocker
1 msk flytande honung
2 msk äppelcidervinäger
3-4 msk olivolja
8 st kycklingklubbor ca 1 kg
Gör så här
Blanda alla ingredienser till jerkkryddblandningen i en bunke. Tillsätt kycklingen och gnid in den ordentligt runtom med kryddblandningen.
Plasta bunken och ställ att marinera i kylen minst 1 timme, men gärna över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingklubborna på en papprad ugnsplåt och tillaga i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills köttsaften är genomskinlig och köttet lätt släpper från benet.
Servera kycklingklubborna med sötpotatis, bönris, libabröd och lime-
yoghurt. En fruktig salsa är också gott till: Blanda tärnad färsk mango med finhackad rödlök, färsk koriander, chili och lime. Smaka av med salt.