Du behöver
- 2 st vitlöksklyftor skalade
- 1 st röd chili liten, hackad
- olivolja till marinaden
- 90 g philadelphiaost
- färsk dill hackad, efter smak
- salt & peppar efter smak
- 1 st pizzadegbulle
- 4 msk tomatsås
- 85 g västerbottensost riven
- 1 bitar gul lök en liten bit valfri lök, finstrimlad
- flingsalt efter smak
- 130 g handskalade räkor
Gör så här
Häll av eventuellt räkspad. Mixa vitlök och chili med stavmixer tillsammans med lite olja. Vänd runt räkorna i oljan. Marinera 1 timme till 1 dygn i kylskåp.
Sätt ugnen på grill/varmluft 250 grader.
Blanda philadelphiaosten i en skål med mycket hackad dill, spara lite till garnering. Salta och peppra, smaka dig fram!
Kavla degen på mjölat underlag till 20–25 centimeter i diameter och lägg på pappersklädd plåt.
Bred på tomatsås. Lägg på västerbottensosten och sedan de marinerade skaldjuren. Klicka ut färskosten jämnt över pizzan.
Grädda i mitten av ugnen cirka 6–7 minuter.
Garnera med dill, lökstrimlor och lite flingsalt.
Tips Du kan även byta ut räkorna mot kräftstjärtar.