Du behöver
- 40 g färsk basilika
- 1 st vitlöksklyftor
- 2 msk 2 mskpinjenötter
- 1,5 dl olivolja
- 60 g Parmesan-ost finriven
- salt & peppar efter smak
pizzan
1 st pizzadegbulle
3 msk tomatsås
1,5 dl ost riven valfri sort
40 g mozzarella i bitar
0,5 dl soltorkad tomat strimlad
4 skiva parmaskinka
20 g rucola
Pesto
Gör så här
Gör peston: Mixa basilika, vitlök och pinjenötter med olja. Blanda i parmesanost, salta och peppra.
Sätt ugnen på grill/varmluft 250 grader.
Kavla ut degen på mjölat underlag till 20–25 centimeter i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Bred på tomatsåsen. Lägg på valfri ost, mozzarella och soltorkad tomat.
Grädda i mitten av ugnen cirka 6–7 minuter, tills pizzan har fått fin färg.
Lägg på parmaskinka och 2 matskedar pesto. Garnera med rucolablad.
Tips: Det som blir över av peston kan du använda till annan matlagning, peston håller sig i kylen någon månad.