Pizza Jubileum med pesto

Du behöver 40 g färsk basilika 1 st vitlöksklyftor 2 msk 2 mskpinjenötter 1,5 dl olivolja 60 g Parmesan-ost finriven salt & peppar efter smak...

Tillagningstid: 35 minuter
1 styck

Du behöver

  • 40 g färsk basilika
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 msk 2 mskpinjenötter
  • 1,5 dl olivolja
  • 60 g Parmesan-ost finriven
  • salt & peppar efter smak

pizzan

1 st pizzadegbulle
3 msk tomatsås
1,5 dl ost riven valfri sort
40 g mozzarella i bitar
0,5 dl soltorkad tomat strimlad
4 skiva parmaskinka
20 g rucola

Pesto

Gör så här

1

Gör peston: Mixa basilika, vitlök och pinjenötter med olja. Blanda i parmesanost, salta och peppra.

2

Sätt ugnen på grill/varmluft 250 grader.

3

Kavla ut degen på mjölat underlag till 20–25 centimeter i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.

4

Bred på tomatsåsen. Lägg på valfri ost, mozzarella och soltorkad tomat.

5

Grädda i mitten av ugnen cirka 6–7 minuter, tills pizzan har fått fin färg.

6

Lägg på parmaskinka och 2 matskedar pesto. Garnera med rucolablad.


Kommentar:
Tips: Det som blir över av peston kan du använda till annan matlagning, peston håller sig i kylen någon månad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top