Crema catalana med clementin

Du behöver 2 dl grädde 1 st clementin (eller annan små- citrus), det yttersta finrivna skalet 1 st kanelstång 1 st mynta kvist 4 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 2 dl grädde
  • 1 st clementin (eller annan små- citrus), det yttersta finrivna skalet
  • 1 st kanelstång
  • 1 st mynta kvist
  • 4 st äggula
  • 1 dl socker
  • 1,5 msk maizena

Garnering

1,5 – 2 dl strösocker
1 st clementin det yttersta finrivna skalet
mynta finstrimlade myntablad
4 dl mjölk

Gör så här

1

 Blanda mjölk, grädde, kanel,  clementinskal och mynta i en kastrull. 

 

2

Koka upp under omrörning, ta från värmen och låt stå cirka 15 minuter. Sila gräddmjölken.

3

Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en tjockbottnad rostfri kastrull på medel-
värme. Vispa i gräddmjölken lite i taget. Sjud blandningen under oavbruten vispning tills den tjocknar till en kräm. Håll koll, den får inte koka.

4

Fördela krämen i 4 portionsformar. Låt svalna. Ställ i kylskåp att stelna 3–4 timmar
eller över natten.

5

Inför servering, fördela strösocker jämnt över ytan i varje form och bränn av med en brulébrännare tills sockret smält till ett brunt knäcklager. Håll lågan i rörelse hela tiden så att sockret bränns jämnt. Toppa med clementinskal och strimlad mynta. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top