Du behöver
- 2 dl grädde
- 1 st clementin (eller annan små- citrus), det yttersta finrivna skalet
- 1 st kanelstång
- 1 st mynta kvist
- 4 st äggula
- 1 dl socker
- 1,5 msk maizena
Garnering
1,5 – 2 dl strösocker
1 st clementin det yttersta finrivna skalet
mynta finstrimlade myntablad
4 dl mjölk
Gör så här
Blanda mjölk, grädde, kanel, clementinskal och mynta i en kastrull.
Koka upp under omrörning, ta från värmen och låt stå cirka 15 minuter. Sila gräddmjölken.
Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en tjockbottnad rostfri kastrull på medel-
värme. Vispa i gräddmjölken lite i taget. Sjud blandningen under oavbruten vispning tills den tjocknar till en kräm. Håll koll, den får inte koka.
Fördela krämen i 4 portionsformar. Låt svalna. Ställ i kylskåp att stelna 3–4 timmar
eller över natten.
Inför servering, fördela strösocker jämnt över ytan i varje form och bränn av med en brulébrännare tills sockret smält till ett brunt knäcklager. Håll lågan i rörelse hela tiden så att sockret bränns jämnt. Toppa med clementinskal och strimlad mynta.