Du behöver
- 500 g rådjursfilé
- smör till stekning
- 1 krm svartpeppar nymald
- 3 dl crème fraîche
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- salt
- 4.5 tsk senap fransk ljus
- 0.5 dl hackad gräslök
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 msk smör kallt
- 1 st ask kryddkrasse
Tillbehör:
potatis pressad
sallad
Gör så här
1
1 Torka av köttet med hushållspapper och skär det i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet hastigt i omgångar på högsta värme. Lägg sedan tillbaka allt kött i pannan.
2
2 Stäng av köksfläkten och håll gärna stekpannan en bit ifrån fläkten. Slå på konjaken och tänd omedelbart eld i stekpannan. När konjaken brunnit ut (efter några sekunder), ställ tillbaka stekpannan på plattan och krydda med svartpeppar.
3
3 Tillsätt crème fraîche i stekpannan och låt koka upp. Smula i buljongtärningen och tillsätt den pressade vitlöken. Smaka av med salt. Fiska eventuellt upp köttet medan du rör ihop såsen och lägg sedan tillbaka det i pannan. Låt puttra några minuter.
4
4 Tillsätt senap, gräslök och persilja. Rör i 1 msk kallt smör. Klipp krasse och strö över.
5
5 Bjud kokt pressad potatis och sallad till.
– Det här är ett recept som jag lagat i många år och som jag gärna bjuder min familj på. Det är lättlagat men ändå lite exklusivt, hälsar Barbro Eriksson som gjort receptet.