Quiche med sparris och tomater

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 krm salt 150 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 st sparris knippe grön 2 st knipplök 2...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st sparris knippe grön
2 st knipplök
2 msk olivolja
1 st cocktailtomater (150 g)
1.5 dl grädde
1.5 dl mjölk
salt och svartpeppar
1 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 dl finhackade färska örter t ex persilja
75 g hårdost t ex prästost

Gör så här

1
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Knåda snabbt samman till en grynig massa och tillsätt vattnet. Arbeta ihop degen, plasta och låt vila i kyl, i cirka 30 minuter.Värm under tiden ugnen till 200 grader.

2
Tryck ut degen i en pajform med lösa kanter (cirka 24 cen- timeter i diameter). Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.

3
Skär eller bryt bort de träiga ändarna på sparrisen och dela sparrisen i mindre bitar. Skiva det gröna på löken och klyfta resten av löken. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparrisen i några minu- ter tills de fått fin färg. Lägg upp på fat. Stek löken på sam- ma sätt. Halvera tomaterna. Knäck äggen i en bunke och vispa samman med grädde och mjölk. Tillsätt vitlök och örter och krydda med lite salt och peppar. Riv osten grovt. Varva sparris, lök och tomater i pajskalet. Strö över osten och häll på äggstanningen. Toppa med resterande ost. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30–40 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått en fin gyllenbrun färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top