Du behöver
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st gula lökar
- 2 msk olja neutral
- 1 msk ingefära finhackad färsk
- 1 st röd chili finhackad
- 1 tsk spiskummin
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk hela korianderfrön
- 4 st kryddnejlikor hela
- 1 st kanelstång
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl yoghurt naturell tjock
- 1 st burk cocktailtomater
- 1 tsk salt
- 600 g grytbitar av lamm, t ex bogen
Gör så här
1
Skala lök och vitlök och skär i grova bitar. Kör till en slät blandning i en mixer.
2
Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs lökblandningen med ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar, paprikapulver, korianderfrön och kryddnejlika. Rosta blandningen i några minuter och rör hela tiden så att det inte bränns. Tillsätt kanelstång, tomatpuré, yoghurt, cocktailtomater och salt. Låt allt få ett uppkok och blanda ner bitar av lamm.
3
Sätt på locket och sjud grytan i cirka 1 timme och 30 minuter tills köttet är mört.
4
Servera med sallad på blomkål, myntayoghurt, naanbröd och basmatiris.