Teriyakitorsk med glasnudlar

Du behöver 200 g glasnudlar 600 g torsk eller annan vit fisk salt 1 dl teriyakisås 3 msk sesamfrö 2.5 st salladslökar 1 st sugar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g glasnudlar
  • 600 g torsk eller annan vit fisk
  • salt
  • 1 dl teriyakisås
  • 3 msk sesamfrö
  • 2.5 st salladslökar
  • 1 st sugar snap peas (200 g)

Dressing:

2 msk fisksås
1 st lime saften
2 msk strösocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisning. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Krama ur ytter-ligare vätska.

3
Torka av fisken med hushållspapper och dela den i stora bitar och lägg i en ugnsform. Salta lätt. Pensla fisken med teriyakisås och strö på sesamfrö. Tillaga fisken cirka 15 minuter eller tills den är genomlagad.

4
Ansa och strimla lök och

5
sugarsnaps och blanda med nudlarna. Fördela nudelblandningen i fyra djupa tallrikar. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll några

6
teskedar dressing över varje portion. Toppa med torsk och servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top