Du behöver
- 200 g glasnudlar
- 600 g torsk eller annan vit fisk
- salt
- 1 dl teriyakisås
- 3 msk sesamfrö
- 2.5 st salladslökar
- 1 st sugar snap peas (200 g)
Dressing:
2 msk fisksås
1 st lime saften
2 msk strösocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisning. Spola dem i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Krama ur ytter-ligare vätska.
3
Torka av fisken med hushållspapper och dela den i stora bitar och lägg i en ugnsform. Salta lätt. Pensla fisken med teriyakisås och strö på sesamfrö. Tillaga fisken cirka 15 minuter eller tills den är genomlagad.
4
Ansa och strimla lök och
5
sugarsnaps och blanda med nudlarna. Fördela nudelblandningen i fyra djupa tallrikar. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll några
6
teskedar dressing över varje portion. Toppa med torsk och servera genast.