Läsar-recept

Snabba tekakor – norska rundstykker

Du behöver 50 g smör 3 dl mjölk 3 dl vatten 50 g jäst färsk 1 tsk salt 2 msk strösocker 1.5 dl havregryn 1.5...

Tillagningstid: 50 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst färsk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1.5 dl havregryn
  • 1.5 dl grovt rågmjöl + extra till utbakning
  • 9 dl vetemjöl

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten och värm till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i hushållsassistent eller för hand till en kladdig deg.

2
Sätt ugnen på 225 grader.

3
Klicka ut drygt två matskedar av degen på en papprad plåt. Strö på lite rågmjöl och platta ut till en rund platt fralla. Nagga lätt med en gaffel eller tandpetare.

4
Låt jäsa i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top