Revbensspjäll med sticky glaze

Du behöver Glaze: 2 msk olja neutral 1 st vitlöksklyfta pressad 3 msk marmelad valfri smak 3 msk kinesisk soja 1 tsk salt 2 krm...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

Glaze:

2 msk olja neutral
1 st vitlöksklyfta pressad
3 msk marmelad valfri smak
3 msk kinesisk soja
1 tsk salt
2 krm anchochili malen
0.5 st röd chilifrukt finhackad
0.5 dl teriyakisås
3 msk honung
0.5 dl vatten
1 kg revebensspjäll tunna

Gör så här

1
Börja med glazen. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt puttra i 5–10 minuter och låt sedan svalna.

2
Ansa revbenen och skär itu dem. Tag undan hälften av glazen och pensla resten på revbenen. Se till att det blir glaze på alla benen. Lägg dem i en stor ugnsform och stek i ugnen i 200 grader i minst 35 minuter. Vänd på revbensspjällen några gånger under stektiden och pensla eventuellt på mer glaze. Den sparade glazen kan penslas på vid servering. Om revbensspjällen ska värmas upp är det bra att pensla på mer vid uppvärmningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top