Du behöver

Pannacotta:

4 st gelatinblad
4 dl grädde
1.5 dl mjölk ekologisk
0.67 dl socker

Gelé:

2 st gelatinblad
2 dl lingonjuice eller tranbärsjuice

Till garnering:

lingon eller tranbär

Gör så här

1
Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten.

2
Mät upp grädde, mjölk och socker i en liten kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Krama ur och lägg i gelatinbladen. Rör om tills gelatinbladen smälter. Låt stå cirka 30 minuter och häll sedan i glas eller portionsformar och ställ in i kylskåp cirka 2 timmar.

3
Gelé: Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter i kallt vatten.

4
Koka upp juicen i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma juicen. Låt svalna och stelna tills den blir lite tjockflytande.

5
Fördela gelén över pannacottan. Ställ kallt att stelna i 3–4 timmar eller över natten. Garnera med bär.