Mummakaka med kryddsocker

Du behöver smör till formen 125 g smör rumsvarmt 400 g mandelmassa 3 st ägg 1 st bittermandelarom droppe 1.5 msk kardemummakärnor hela 3 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • smör till formen
  • 125 g smör rumsvarmt
  • 400 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1 st bittermandelarom droppe
  • 1.5 msk kardemummakärnor hela
  • 3 msk strösocker

Gör så här

1
Kakor: Sätt ugnen på 175 grader Smörj en muffinsplåt noggrant med smör. Arbeta in resten av smöret lite i taget i mandelmassan, antingen med händerna eller i en matberedare. Arbeta in ett ägg i taget och tillsätt bittermandelaromen. Blir det mer än en droppe gör det inget, men det är synd om bittermandelsmaken tar över.

2
Fördela smeten i formen men lämna minst 1 centimeter till kanten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter.

3
Kardemummasocker: Förbered under tiden sockret genom att mortla eller mala kardemumman och blanda med sockret i en skål. Lossa kakorna från formen och doppa dem direkt i kardemummasockret. Låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top