Du behöver
- smör till formen
- 125 g smör rumsvarmt
- 400 g mandelmassa
- 3 st ägg
- 1 st bittermandelarom droppe
- 1.5 msk kardemummakärnor hela
- 3 msk strösocker
Gör så här
1
Kakor: Sätt ugnen på 175 grader Smörj en muffinsplåt noggrant med smör. Arbeta in resten av smöret lite i taget i mandelmassan, antingen med händerna eller i en matberedare. Arbeta in ett ägg i taget och tillsätt bittermandelaromen. Blir det mer än en droppe gör det inget, men det är synd om bittermandelsmaken tar över.
2
Fördela smeten i formen men lämna minst 1 centimeter till kanten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter.
3
Kardemummasocker: Förbered under tiden sockret genom att mortla eller mala kardemumman och blanda med sockret i en skål. Lossa kakorna från formen och doppa dem direkt i kardemummasockret. Låt svalna.