Rödvinsglögg med klassiska julkryddor

Du behöver 3 dl strösocker eller rörsocker 0.5 dl farinsocker 3 dl vatten 3 st kanelstänger 1 msk kardemumma krossad, eller ca 8-10 kapslar 15...

Tillagningstid: 20 minuter
13 portioner

Du behöver

  • 3 dl strösocker eller rörsocker
  • 0.5 dl farinsocker
  • 3 dl vatten
  • 3 st kanelstänger
  • 1 msk kardemumma krossad, eller ca 8-10 kapslar
  • 15 st kryddnejlikor
  • 1 bitar pomerans torkad
  • 1 msk svartpeppar
  • 2 st stjärnanis
  • 30 g färsk ingefära 3
  • 1 l rödvin

Servera med

russin mandlar och

Gör så här

1
Blanda socker och vatten i en kastrull. Lägg i kryddorna och koka upp. Skala och skiva ingefäran och lägg

2
ner i koket. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Ställ åt sidan och låt dra cirka 2 timmar. Ska glöggen inte serveras direkt, låt kryddorna ligga kvar i någon dag och dra. Sila sedan bort dem.

3
Förvara svalt.

4
Värm upp essensen tillsammans med vinet. Låt det inte koka. Smaka av, tillsätt vin om det är för sött, rör ner socker om det behöver sötas.

5
Servera med russin och skalade mandlar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top