Du behöver
- 3 dl strösocker eller rörsocker
- 0.5 dl farinsocker
- 3 dl vatten
- 3 st kanelstänger
- 1 msk kardemumma krossad, eller ca 8-10 kapslar
- 15 st kryddnejlikor
- 1 bitar pomerans torkad
- 1 msk svartpeppar
- 2 st stjärnanis
- 30 g färsk ingefära 3
- 1 l rödvin
Servera med
russin mandlar och
Gör så här
1
Blanda socker och vatten i en kastrull. Lägg i kryddorna och koka upp. Skala och skiva ingefäran och lägg
2
ner i koket. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Ställ åt sidan och låt dra cirka 2 timmar. Ska glöggen inte serveras direkt, låt kryddorna ligga kvar i någon dag och dra. Sila sedan bort dem.
3
Förvara svalt.
4
Värm upp essensen tillsammans med vinet. Låt det inte koka. Smaka av, tillsätt vin om det är för sött, rör ner socker om det behöver sötas.
5
Servera med russin och skalade mandlar.