Du behöver
- 2 dl farinsocker
- 2.5 dl vatten
- 2 st kanelstänger
- 2 tsk kardemumma krossad
- 1 msk svartpeppar
- 2 st stjärnanis
- 10 st nejlika
- 25 g färsk ingefära
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 2 l äppeljuice
Servera med
lingon
Gör så här
1
Blanda socker och vatten i en kastrull. Lägg i kryddorna och koka upp. Skala ingefära. Skiva bitar och lägg i koket tillsammans med citronskal. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Ställ åt sidan och låt dra cirka 2 timmar. Ska äppelmusten inte serveras direkt, låt kryddorna ligga kvar i någon dag men ta upp citronskalen. Förvara kallt.
2
Värm upp essensen tillsammans med juicen. Smaka av, tillsätt mer juice om det är för sött eller rör ner socker om det behöver sötas.
3
Servera med lingon.