Äppeldryck med ingefära, kanel och kardemumma

Du behöver 2 dl farinsocker 2.5 dl vatten 2 st kanelstänger 2 tsk kardemumma krossad 1 msk svartpeppar 2 st stjärnanis 10 st nejlika 25...

Tillagningstid: 15 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 dl farinsocker
  • 2.5 dl vatten
  • 2 st kanelstänger
  • 2 tsk kardemumma krossad
  • 1 msk svartpeppar
  • 2 st stjärnanis
  • 10 st nejlika
  • 25 g färsk ingefära
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 2 l äppeljuice

Servera med

lingon

Gör så här

1
Blanda socker och vatten i en kastrull. Lägg i kryddorna och koka upp. Skala ingefära. Skiva bitar och lägg i koket tillsammans med citronskal. Låt sjuda i cirka 15 minuter. Ställ åt sidan och låt dra cirka 2 timmar. Ska äppelmusten inte serveras direkt, låt kryddorna ligga kvar i någon dag men ta upp citronskalen. Förvara kallt.

2
Värm upp essensen tillsammans med juicen. Smaka av, tillsätt mer juice om det är för sött eller rör ner socker om det behöver sötas.

3
Servera med lingon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top