Kardemummabollar

Du behöver 3 1/2 dl cashewnötter 3 tsk kanel 2 tsk malen kardemumma 1 tsk ekologiskt vaniljpulver 1 tsk muskot, mald eller riven 2 dl...


10 portioner

Du behöver

  • 3 1/2 dl cashewnötter
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 tsk muskot, mald eller riven
  • 2 dl russin
  • 2 msk agavesirap eller honung

Gör så här

1
1 Kör cashewnötter i matberedaren till ett fint mjöl.

2
2 Tillsätt kryddor och kör igen. Tillsätt russin och kör igen.

3
3 Häll i agavesirap eller honung och kör tills smeten kan formas till bollar.


Kommentar:
Dessa bollar passar såväl på jul, som vid andra tillfällen.

Receptet kommer från boken “Raw delight” av Erica Palmcrantz Aziz och Irmela Lilja, Ica bokförlag 2010.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top