Halstrad gös med bacon och smörsås

Du behöver 150 g bacon strimlad Sås: 1 st schalottenlök finhackad 1 msk smör + 150 g 1 dl vispgrädde 1 dl torrt vin vitt...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g bacon strimlad

Sås:

1 st schalottenlök finhackad
1 msk smör + 150 g
1 dl vispgrädde
1 dl torrt vin vitt
salt och nymalen vitpeppar

Grönt:

2 st vitlöksklyftor hackade
2 msk olivolja
100 g haricots verts delade
0.5 st zucchini tärnad
18 st cocktailtomater delade
salt och nymalen svartpeppar
1 tsk timjan hackad färsk
600 g gösfilé gärna fjällad och med skinnet kvar
salt och nymalen svartpeppar
rapsolja

Till servering

potatis kokt eller pressad

Gör så här

1
Knaperstek baconet i torr panna, låt rinna av på ett hushållspapper.

2
Sås Fräs schalottenlök blank i en matsked smör. Tillsätt grädde och vin, koka ihop på medelvärme i 4–5 minuter till simmig konsistens. Sänk värmen, dra kastrullen något från plattan så den slutar koka. Vispa i smör klickvis, såsen bör inte koka. Smaka av med salt och peppar.

3
Grönt Fräs vitlöken i olivoljan utan att den får färg, tillsätt haricots verts, fräs med i 2 minuter. Vänd i och värm zucchini och tomater, smaka av med salt, peppar och timjan.

4
Gös Dela filéerna i 2–3 bitar, snitta skinnet på ett par ställen, salta och peppra. Halstra fisken 1 minut på varje sida i mycket het panna med ett par droppar rapsolja i.

5
Lägg upp allt på tallrik och strö bacon över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top