Fläskfilé Sinkadus

Du behöver 500 g fläskfilé ansad och skuren i 2 cm breda bitar salt svartpeppar smör 125 g champinjoner skivade 5 st tomater skivade 200...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé ansad och skuren i 2 cm breda bitar
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 125 g champinjoner skivade
  • 5 st tomater skivade
  • 200 g skinka tärnad
  • 2 msk senap grovkornig
  • 1.5 krm vitlökspulver
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Salta och peppra köttet. Bryn bitarna i smör. Bryn champinjonerna.

2
Täck botten och sidor på en ugnssäker form med tomatskivorna. Placera ut kött, champinjoner och skinktärningar. Vispa ur stekpannan med senap, vitlök och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över alla ingredienser i formen. Fördela osten och gratinera allt i 15–20 minuter i 225 graders ugnsvärme.


Kommentar:
Servera ris och sallad, bestående av isbergssallad, paprika, tomater och gurka, till den här mustiga Sinkadusen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top