Du behöver
- 4 st slätvarsfiléer ca 150-170 g
- 2 tsk salt
- smör eller olja
Musslor till risotton:
2 st vitlöksklyftor
1 dl schalottenlök finhackad
1 dl fänkål hackad
2 msk olivolja
2 dl vin torrt vitt
200 g hjärtmusslor eller blåmusslor
Saffransrisotto:
2 msk olivolja
2 msk smör
1 st lök finhackad
2 st vitlöksklyftor finhackade
0.5 dl stjälkselleri finhackad
5 dl avorioris (400g)
3 dl vermouth (torr Martini eller Noilly Prat)
5 dl kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
0.5 g saffran
50 g smör
Parmesan ca 2 dl färskriven
200 g shiitakesvamp hackad
200 g hjärtmusslor eller blåmusslor
havssalt och nymald svartpeppar
Basilikasås
fonden från musselkoket ca 2 dl
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche
1 kruka basilika
salt och peppar
Börja med musselkoket. Gör därefter risotton och basilikasåsen klara innan du steker fisken.
Om man vill ha en riktigt snygg uppläggning, kan man använda en form när man styckar fisken. Vi använde en fyrkantig form, som vi sedan också använde till risotton när vi lade upp rätten.